disseny=igualada i l’estudi Quartada col·laboren en el projecte (des)vestint aliments, de Nuria Vega i Ricard Espelt

Fotografia de Jordi Plana Pey

des)vestint aliments és un projecte que desafia consumidors i consumidores, empreses i governs a replantejar tota la cadena de subministrament d’aliments.
Per il·lustrar-ho amb imatges, l’estudi Quartada amb la col·laboració de disseny=igualada, han realitzat un vídeo animat en stop motion, que es pot veure en aquest enllaç:

 

Quan estem davant d’un producte alimentari, la seva aparença difícilment ens mostra aspectes relacionats amb la seva traçabilitat (connexions ambientals, socials i polítiques). La proposta, encara en construcció, convida artistes, activistes, educadors i qualsevol persona interessada en el tema a participar en la idea de vestir aliments per a que aquests nous vestits siguin capaços de mostrar la petjada ecològica del transport i la justícia social de la producció. També a pensar en la importància de qüestions relacionades amb la cadena de subministrament, els residus d’aliments o els aliments transgènics.

La iniciativa, vinculada a la tesi doctoral que està treballant Ricard Espelt,  té per objectiu estudiar el paper de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en el consum cooperatiu de productes agroalimentaris.

Aquest projecte té previstes una sèrie d’accions didàctiques i serà presentat al concurs Fem Educació, que organitza la  Fundació Bofill amb la plataforma de microfinaçament Goteo, per tal d’aconseguir més aliats i fer créixer el projecte.

http://www.femeducacio.org/

La col·laboració de disseny=igualada forma part del vídeo-resum del projecte realitzat per Jordi Plana Pey y música de Carles Viarnès.

 

26. maig 2017 by disseny igualada
Categories: disseny gràfic | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *