Concurs trofeu de l’European Balloon Festival / disseny de Xavier Vives

La proposta guanyadora és la del dissenyador i il·lustrador igualadí Xavier Vives, professor de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. El trofeu en si és una lleugera estructura cúbica d’acer inoxidable que sosté amb un joc de cables una forma com de globus transparent. L’autor escriu en la memòria que ha volgut fer referència a la lleugeresa i transparència de l’aire com a vector ascensional, alhora que volia connotar la qualitat, la precisió i la tecnologia.

Ens explica que va voler representar, amb la mateixa senzillesa, la màgia del globus flotant a l’aire. Així, mentre que els globus sustenten les estructures rígides i els cables, en aquesta peça passen a ser sustentadors, i la forma transparent és converteix en una metàfora de l’aire de l´interior del globus, que és la vertadera força ascendent.

La concepció tan lleugera i immaterial d’aquest trofeu trenca amb els dissenys més tradicionals que cerquen una major presència en pes i volum. El jurat ha apostat, sens dubte, per la innovació i la creativitat.

Per més informació anoiadiari.cat:

http://www.anoiadiari.cat/noticia/14287/xavier-vives-autor-del-disseny-del-trofeu-de-l-european-balloon-festival

26. juny 2012 by disseny igualada
Categories: Xavier Vives | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *