1

GRÀFICA ACTIVA
Projecte Refugi


 

Crida al talent gràfic  en solidaritat amb els refugiats.
Crea i envia la teva proposta.

EL PROJECTE REFUGI és en una iniciativa de disseny=igualada que es basa en fer un

recull de propostes gràfiques de diferents autors, bé siguin il·lustracions, grafismes o fotografies en format cartell sobre la temàtica dels refugiats.

Posteriorment,  aquestes obres seran recollides en una exposició col·lectiva a Igualada, en una publicació física, en format de llibre i també s’imprimiran en format de postals individuals.

Les obres de l’exposició i el llibre estaran a disposició del públic general i podran ser adquires per un preu determinat. Tots els fons recaptats aniran destinats a la organització Creu Roja Anoia per la seva labor en l’acollida de refugiats.

L’objectiu és donar visibilitat, reivindicació i fer acte de consciència sobre aquest drama humanitari.

La convocatòria queda oberta a tots professionals o estudiants del sector gràfic, del disseny i la publicitat:   il·lustradors, grafistes, dissenyadors i  fotògrafs d’arreu de Catalunya, que vulguin d’una manera desinteressada col·laborar en aquesta iniciativa. Les inscripcions i enviament de les obres es podrà realitzar a través del web: www.dissenyigualada.com/graficaactiva o bé enviant un mail a: info@dissenyigualada.com

Les il·lustracions es cediràn en la seva totalitat i es publicaràn íntegrament a la web del projecte.  

El eix central del desenvolupament de la campanya , es basarà en un sistema crowfunding de recompenses basat en el servidor online de la Cooperativa Integral Catalana. Tothom podrà accedir a la plana web i seleccionar, si accedeix a col·laborar econòmicament,  una sèrie de recompenses com poden ser postals singulars, el llibre, el llibre firmat etc…

Un cop formalitzada la proposta, l’entitat col·laborativa que s’ocuparà de gestionar els diners recollits en grau de beneficis serà la Creu Roja Anoia, que gestionarà l’ajuda en el programa per l’adaptació de la imminent acollida de famílies refugiades a Igualada i a la comarca de l’Anoia.

Des de disseny=igualada reivindiquem la capacitat, la presència i la importància del nostre ofici per col·laborar amb les accions humanitàries iniciades arreu del territori. Com a professionals del sector gràfic tenim la capacitat de pensar i il·lustrar les injustícies, en un exercici de consciència, comunicació i narració a través de les imatges.

La creació d’aquesta campanya il·lustrativa en relació a aquest conflicte té la finalitat de donar suport a entitats humanitàries que col·laboren directament amb els refugiats.