Debat: el futur del packaging

IDEA 2021 dissseny sostenible

Amb el títol “Packaging: quant més? quant menys?” el proper dia 16 de desembre, a les 19 :00h a lAuditori del Museu, disseny=igualada organitza una taula rodona per parlar del disseny en l’embalatge i explorar les tecnologies i les alternatives disponibles per enfrontar els problemes ecològics. Les exigències mediambientals, cada vegada més estrictes, i la mateixa pressió social per fer front a la crisi climàtica han posat a la indústria del packaging a l’ull de l’huracà.

Amb motiu de l’exposició “Plàstic. Genial o Pervers, tu com ho veus?” al Museu Comarcal, i dintre dels actes IDEA21, es farà al mateix museu una taula rodona amb experts en el disseny d’embalatge. Està anunciada l’assistència de Pep Trias, Director de Disseny Industrial a Morillas Brand Desing, Ana González, Manager dInnovació i Disseny a Graphic Packaging Internacional i Núria Vila dissenyadora gràfica, directora dart i comissària de lexposició sobre el plàstic.

El nivell de residus que cal tractar i el que s’aboca a la natura s’atribueix, en gran part, als embalatges abandonats després del seu ús. No obstant són imprescindibles per contenir, protegir, conservar i comunicar els productes, la qual cosa obliga a extremar el seu disseny per assegurar el mínim impacte en el medi natural.

IDEA és l’activitat anual que disseny=igualada dedica a treballar aquells aspectes més candents del disseny i la seva relació amb la societat. En anteriors edicions s’han tractat temes com la relació de la indústria 4.0 amb el disseny o el seu impacte positiu quan actua amb responsabilitat social.

La preocupació global per la crisi del canvi climàtic obliga a repensar moltes de las maneres de fer fins ara acceptades en la indústria del packaging. Aquesta taula vol mostrar quines opcions de disseny caldrà investigar per optimitzar els recursos i reflexionar sobre l’ús dels embalatges, així com quines possibilitats hi ha de reduir l’ús del plàstic i la seva presència en entorns no desitjats.

IDEA 2021 és una iniciativa de disseny=igualada en col·laboració amb el Museu de la Pell d’Igualada i el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

Igualada, desembre de 2021.