Disseny persuasiu als Dimarts/Disruptius

Liliana Arroyo als Dimarts/Disruptius

Liliana Arroyo, ens proposa un Dimarts Disruptiu suggerent per endinsar-nos en el funcionament de les xarxes socials i com aquestes poden captar la nostra atenció.

Els dispositius són aliats imprescindibles de vida que ens serveixen per comunicar-nos, estudiar, llegir, informar-nos, distreure’ns o treballar. Són un tot en un. Alhora, podem sentir que ens roben més temps del que voldríem o que ens atrauen de forma irresistible. Tot això no és casualitat, ni et passa només a tu. En aquesta trobada descobrirem alguns exemples de disseny persuasiu i com s’ho fan per oferir-nos apps i pantalles que aconsegueixin captar la nostra atenció apel·lant als trucs més antics com ara els patrons ocults (o Dark Patterns).

Actualment, la nostra convidada investiga quin impacte social tenen les eines digitals en la manera de fer, de sentir i de relacionar-nos. Escriu en els diaris Ara i El Periódico, entre d’altres, i ha participat en programes de RAC1 i TV3. Recentment va publicar el seu primer llibre, titulat Tu no ets la teva selfie. 9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica (Pagès Editors, 2020). Participa regularment en espais no acadèmics per a la transferència del coneixement.

Som-hi de nou. Us esperem el proper 30 de novembre a les 20h. a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí. Si voleu conèixer una mica millor la nostra convidada consulteu dimartsdiruptius.cat on trobareu enllaços per anar coneixent-la millor.

Dimarts/Disruptius és una iniciativa de l’Ateneu Igualadí i disseny=igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.