Espai Malla convoca la primera Makeathon

Espai Malla, la nova iniciativa de l’Ateneu Igualadí, TICAnoia, Makers Igualada i disseny=igualada, organitza la primera Makeathon de l’Anoia per donar resposta als problemes de la qualitat ecològica del riu Anoia. La iniciativa té el suport de la Fundació i2CAT.

Als inicis de la pandèmia un col·lectiu de gent diversa va treballar, intensivament, per aconseguir fabricar equips de protecció sanitària amb impressores 3D. A partir de l’experiència es va crear l’associació Espai Malla per formar gent en tecnologia de fabricació digital, robòtica i enfrontar nous reptes. Aquest espai, amb seu a l’Ateneu Igualadí, s’està equipant amb maquinari de fabricació digital –impressores 3D, talladora làser…– que hauria de possibilitar la creació d’objectes i prototips gairebé des de zero.

Aquesta Makeathon, dirigida a la comunitat maker de lAnoia, és una competició dinnovació oberta a la ciutadania. El seu objectiu és que creadors dedicats a activitats de fabricació tecnològica, robòtica, impressió 3D puguin aportar solucions a diferents reptes.

Espai Malla vol aglutinar les persones individuals, amb potencial innovador, dimpacte i lideratge, que poden servir de model a altres ciutadans i poden promoure un canvi significatiu al seu voltant. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal.

La Fundació i2CAT està desenvolupant el Col·laboratori Anoia. Internet genera un món de labs (living labs, fablabs, edulabs, open labs,…) que inclou gent de tot tipus i condició, entitats locals públiques i privades, connectades en xarxa i distribuïdes arreu del territori. Els col·laboratoris són labs de labs, noves formes de coordinar tot aquesta innovació digital en cada territori, amb el propòsit de fomentar les competències digitals de la seva població per resoldre conjuntament reptes sistèmics.

Qualsevol persona o grup que tingui il·lusió per plantejar-se i resoldre reptes, pot inscriure’s gratuïtament a la Makeathon. El període d’inscripció és del 30 de novembre al 9 de desembre.

El repte en concret es revelarà en el moment de l’inscripció.

Sol·licita les bases a: hola@espaimalla.cat