Precious Plastic: reciclant plàstic

Precious Plastic

El proper dijous 20 de gener, a les 11:00hm a l’auditori del Museu de la Pell d’Igualada, tindrà lloc l’última activitat del programa IDEA 2021 impulsat per disseny=igualada. Es tracta d’una conferència de Gerard Soler, enginyer i dissenyador industrial per a les Sostenibilitats, sobre Precious Plastic, el projecte de reciclatge de plàstics de codi obert pel bé comú.

Precious Plastic neix per combatre el problema dels residus plàstics posant el focus en les persones, fent feina de formiga com a solució més realista.

Democratitzar el reciclatge de plàstics per mitjà de compartir els plànols i vídeos de muntatge de màquines de construcció senzilla que permeten triturar residus plàstics convencionals per refondre’ls en productes nous.

Una proposta de disseny distribuït amb una infraestructura digital creixent en la que actualment també es comparteixen dissenys, es poden comprar productes, màquines i motlles a través del Bazar, i fins i tot descarregar-se un pla d’empresa per començar el teu propi negoci de reciclatge de plàstic a petita o mitjana escala.

A Igualada estem treballant per formar-ne part, tens ganes de saber-ne més?

Aquesta conferència forma part dels programa d’activitats d’IDEA 2021 en col·laboració amb l’Espai Malla i el Museu de la Pell d’Igualada, en el context de l’exposició “Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?”, comissariada per Núria Vila i que estarà oberta fins el 30 de gener. El programa IDEA 2021 té el suport de l’Ajuntament d’Igualada.