Abdulazez Dukhan
(Menció especial)

De totes les obres rebudes a GRÀFICA ACTIVA – Projecte Refugi, se’n destaca la participació especial de Abdulazez Dukhan, un noi sirià de 18 anys que s’ha vist obligat a abandonar Homs, la seva ciutat natal, per causa de la guerra, i des del febrer de 2016 que va arribar a Grècia amb al seva família viu com a refugiat en diferents campaments.

En la seva pàgina de Facebook Through refugee eyes explica que dir la veritat és el primer dret que van perdre amb la guerra, i per aquest motiu, va voler mostrar la realitat esfereïdora que estaven vivint a través de la fotografia per transmetre a tot el món la situació que estan vivint milers de persones. “Les nostres esperances, les nostres somriures, el nostre patiment, les nostres vides, tot està aquí, explicant el més veraç possible”, són paraules de l’Adbulazez. El fotògraf i dissenyador sirià ens ha fet arribar algunes de les seves obres dissenyades des de el camp de refugiats, on viu.

Les seves obres es podran veure també exhibides a l’exposició col·lectiva i s’inclouran en el catàleg. Moltíssimes gràcies Abdulazez!