Ricard Vila (Igualada, 1974) és dissenyador industrial per l’escola de disseny industrial i enginyeria Elisava. Va formar-se en diferents estudis de disseny, l’últim d’ells Lievore Altherr Molina, fins que funda Ricard Vila/Studio l’any 2.000, un estudi multidisciplinari de disseny industrial i consultoria a Igualada (Barcelona). Amb els anys es desenvolupen nous projectes, l’estudi creix i es vincula amb disciplines artístiques que obren la mirada a noves possibilitats i clients.
Actualment Ricard Vila/Studio compta amb un equip de dissenyadors, arquitectes i enginyers que desenvolupen projectes de diferents dimensions, nacionals i internacionals, que tenen com a referent el disseny en múltiples vessants.
Paral·lelament l’any 2009, amb cinc amics, funda l’empresa d’esdeveniments de retail Recstores SL, des d’on realitza projectes singulars de pop up stores per a marques de moda de prestigi. Actualment és corresposponsable d’espais efímers.
Ricard Vila ha estat col·laborador docent en el màster de Disseny i Desenvolupament de producte de l’escola Elisava de Barcelona.