GRÀFICA ACTIVA
Projecte Refugi


Gràfica Activa | Projecte Refugi

disseny=igualada lliura 4.500 euros
a Creu Roja Anoia per la campanya
d’ajuda a les persones refugiades

 

El fons s’ha recaptat gràcies a la iniciativa del Projecte Refugi, que després de rebre 165 obres d’artistes se n’ha fet una exposició i un llibre-catàleg.

L’associació disseny=igualada, que potencia i promou el disseny i la innovació a Igualada, ha impulsat Projecte Refugi, dins de la nova línia d’activitats amb fins solidaris anomenada Gràfica Activa.

Els responsables del projecte Nil Morist, Jaume Enrich i Xavi Mula van lliurar en mans del president de Creu Roja Anoia, Francesc Xavier Botet, el xec valorat en 4.500 euros, l’import recaptat en aquesta primera fase de la campanya en les diferents accions que s’han portat a terme.

La campanya es va iniciar a principis d’any amb una crida al talent gràfic i artístic amb una gran resposta de participants que va permetre una gran exposició col·lectiva a la sala El Llevador d’Igualada, amb les obres que tenien com a tema central la gran crisi humanitària dels refugiats.

D’aquesta exposició es va editar un llibre-catàleg que recull la totalitat de les obres presentades i que es podia adquirir a través del portal web de Coopfunding, o bé presencialment en les activitats organitzades com ara la jornada de Sant Jordi o la presentació de la campanya al centre cultural La Bastida, el passat mes de maig.

Projecte Refugi és una iniciativa que promou el disseny com a eina de conscienciació i actuació davant les situacions injustes com és el drama humanitari de la crisi dels refugiats. Els impulsors del projecte creuen en el poder de comunicació del disseny per moure consciències i dur a terme accions que aportin valor per sumar esforços en els programes d’ajut als refugiats, en aquest cas, que es porten a terme des de Creu Roja Anoia.

Disseny per la solidaritat

Des de disseny=igualada reivindiquem la capacitat, la presència i la importància del nostre ofici per col·laborar amb les accions humanitàries iniciades arreu del territori. Com a professionals del sector gràfic tenim la capacitat de pensar i il·lustrar les injustícies, en un exercici de consciència, comunicació i narració a través de les imatges.

Projecte Refugi és el primer projecte de nova línia de disseny=igualada, anomenada Gràfica Activa que neix amb la voluntat de generar activitats amb fins solidaris.