Aldo Sollazzo als Dimarts/Disruptius

Aldo Sollazzo als Dimarts/Disruptius

El debat amb Aldo Sollazzo, previst per al dimarts 17 de març de 2020, ha estat cancel·lat en motiu de l’aplicació de les mesures de contenció del Covid-19. Tan aviat com sigui possible informarem de la nova data. Gràcies!

Aldo Sollazzo és el proper convidat als ja habituals #DimartsDisruptius del mes de març en el projecte de disseny=igualada i Ateneu Igualadí. La seva intervenció porta per títol “Roboting Sensig. Digitalització de la percepció robòtica per a la planificació espacial avançada”.

Sollazzo és tecnòleg, amb una gran experiència en robòtica, fabricació i disseny computacional. Des de 2011, Aldo és director de Noumena, on lidera un equip multidisciplinari envers la definició de noves estratègies de disseny basades en aplicacions en els camps de la robòtica, la impressió 3D i aplicacions tèxtils. Amb una frase resumeixen al seu web l’esperit de la recerca que desenvolupen: In Noumena, our goal is to Make Technology Meaningful.

Noumena aplica la seva tecnologia de drons al projecte ROMI (Robòtica per a Microgranges). ROMI és una iniciativa de recerca finançada per Europa a quatre anys vista per promoure una agricultura sostenible, local i a escala humana. Està desenvolupant una plataforma polivalent assequible i adaptada per donar suport a les explotacions de jardineria de mercat orgànica i de cultiu. La plataforma crea eines robòtiques, genera investigació, dades i documentació compartida i pretén ajudar les comunitats agrícoles a augmentar la seva producció i millorar les seves condicions laborals.

També és director de Reshape, una comunitat d’artesania digital, plataforma que promou idees d’avantguarda que combinen disseny i fabricació. A l’IAAC, Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, dirigeix el Master in Robotics and Advanced Construction, centrat en el disseny emergent i les oportunitats de mercat que sorgeixen dels nous sistemes de fabricació robòtica i avançada. A la mateixa institució dirigeix la Global Summer School des de 2015.

Estem parlant doncs, d’una forma de treball que ens recorda altres visitants, on ressonaran de nou conceptes com el treball en equip, la recerca i resultats Open Codes, les nombroses propostes educatives i formatives obertes a tothom, el Wearable Tech i la impressió 3D. Allà serem de nou, el 17 de març a les 20h. a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí. Ves fent boca al web dels Dimarts/Disruptius on accediràs a la nostra aventura i als materials online d’aquest nou apassionant convidat.

 

Data: dimarts, 17 de març de 2020, a les 20:00h.

Lloc: Ateneu Igualadí, carrer de Sant Pau 9, Igualada.