I Ara Què? 2020: informació i eines per a joves dissenyadors

I Ara Què 2020

Per tercer any consecutiu, l’associació professional disseny=igualada i l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar, coorganitzen I ara què? 2020. Es tracta d’una jornada que combina el format debat i taller i que està dirigida a joves estudiants que finalitzen els seus estudis de disseny i es disposen a inserir-se en el sector.

Com diu el seu anunciat, I Ara què? proporciona respostes als interrogants i inquietuds que es plantegen els nous i les noves professionals, així que abandonen el marc protegit de l’escola i han de sortir a l’exterior a guanyar-se la vida.

I Ara Què? proporciona informació i eines perquè el jovent pugui orientar els seus primers passos en aspectes com ara els drets de propietat intel·lectual i industrial de les seves creacions, l’explotació dels quals els permetrà veure remunerat el seu treball. Coneixeran els aspectes bàsics de com fer la primera factura o les seves obligacions fiscals. Quan i com s’han adscriure al Règim d’Autònoms, o com funciona el Règim General de la Seguretat Social. Com presentar-se davant d’una agència o estudi professional per aconseguir un contracte laboral, etc.

A més, podran dialogar amb dues professionals que, com ells i elles, han cursat els seus estudis a La Gaspar. Mireia Sala, que ja fa uns anys que es va graduar, ara treballa en el camp dels disseny gràfic i la il·lustració. Mentre que la Sílvia Puig fa ben poc que va acabar la seva etapa formativa. D’aquesta manera, la futura generació podrà conèixer de primera mà, l’experiència d’aquestes dues creadores. Com s’ho han fet? Quins han estat els seus errors? I els seus èxits?

Finalment, les persones participants descobriran que no estan soles en aquesta nova etapa. Que hi ha una entitat, disseny=igualada, disposada a acompanyar-los i recolzar-los en els seus primers anys de professió.

En coherència a aquest plantejament de suport als i les dissenyadores emergents, la imatge/cartell de l’activitat ha estat encarregada a Clàudia Hohnhaussen, i la seva aplicació gràfica a Aaron Soriano, que ja van dissenyar el cartell de la Festa Major d’Igualada 2019, seleccionats en el workshop que va impartir el dissenyador Raúl Ramos i que va organitzar La Gaspar.

I Ara Què? tindrà lloc el dijous 12 de març de 2020, a l’Adoberia la Bella, carrer del Rec 21, Igualada. L’activitat està organitzada per disseny=igualada i l’Escola municipal d’art i disseny La Gaspar. Compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i el patrocini del Grup Carles.

Programa

10.00 – 11.15 hs. Com he d’explotar els drets d’autor sobre els meus dissenys?

Amb Mariona Sardà, advocada especialista en drets d’autor i assessora jurídica de disseny=igualada, i Mònica López, advocada especialista en Propietat Industrial i disseny.

11:20 – 12:20 hs. Respostes a les preguntes més freqüents d’un/a jove dissenyador/a

Sebastià Carles, de l’àrea Fiscal Comptable del Grup Carles.

12:25 – 14:00 hs. Debat amb dues dissenyadores. L’experiència de cadascuna com a referència.

Amb Mireia Sala (professional consolidada), i Sílvia Puig (professional emergent).

 

Pausa per dinar.

15:30 – 16:00 hs. Taller: com presentar el cv i preparar una entrevista laboral?

Amb un responsable d’estudis d’Igualada de referència.

16:10 – 17:00 hs. Què és disseny=igualada i què ofereix als professionals emergents?

Xavier Vives, president.

Inscripcions gratuïtes (places limitades): info@dissenyigualada.com

Més informació: 645 505 125