I Ara Què? eines per a joves dissenyadors

I Ara Què? 2021

L’associació professional disseny=igualada i “la Gaspar” Escola Municipal d’Art i Disseny coorganitzen una nova edició –enguany en format online- del taller I Ara Què? 2021. Un matí de ponències i debats dirigits als joves que finalitzen els seus estudis de disseny, abandonen el marc protegit de l’escola i es disposen a enfilar la seva trajectòria professional.

I Ara Què? proporciona informació i eines perquè els joves puguin orientar els seus primers passos en aspectes com ara els drets de propietat intel·lectual i industrial de les seves creacions, l’explotació dels quals els permetrà veure remunerat el seu treball. Coneixeran els aspectes bàsics de com adscriure’s al Règim d’Autònoms, o les obligacions fiscals.

A més, podran dialogar amb dues professionals que, com ells, han cursat els seus estudis a “la Gaspar”. Mireia Sala, que ja fa uns anys que es va graduar, ara treballa en el camp dels disseny gràfic i la il·lustració. Mentre que la Sílvia Gómez fa ben poc que va acabar la seva etapa formativa. D’aquesta manera, els joves estudiants i futurs professionals, podran conèixer de primera mà, l’experiència d’aquestes dues creadores. Com s’ho han fet, quins han estat els seus errors i els seus èxits…

Finalment, els participants descobriran que no estan sols en aquesta nova etapa. Des de l’àrea d’Empresa de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada s’exposarà el programa de suport a l’emprenedoria i l’entitat disseny=igualada explicarà el seu programa de recolzament a les noves generacions del disseny.

I Ara Què? tindrà lloc el divendres 12 de març de 2021 i es podrà seguir i participar online a l’adreça https://meet.jit.si/iaraque2021

L’activitat està organitzada per disseny=igualada i “la Gaspar” Escola Municipal d’Art i Disseny. Compta amb el suport i el finançament de l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini del Grup Carles.

Programa:

09.15 – 10.30 hs. Com he d’explotar els drets d’autor sobre els meus dissenys?

Mariona Sardà, advocada especialista en drets d’autor i assessora jurídica de disseny=igualada, i Mònica López, advocada especialista en Propietat Industrial i disseny.

10:30 – 11:15 hs. Respostes a les preguntes més freqüents d’un/a jove dissenyador/a.

Amb Oscar Llordés, de l’àrea Fiscal Comptable del Grup Carles.

11:15 – 11:30 Descans

11:30 – 12:45 hs

Debat amb dues dissenyadores. L’experiència de cadascuna com a referència.

Amb Mireia Sala (professional consolidada) i Sílvia Puig (professional emergent)

12:45 – 13:15 hs

Serveis per a l’emprenedoria que ofereix l’Ajuntament d’Igualada.

Anna Ribera, Tècnica de l’àrea d’Empresa de Dinamització Econòmica.

Cloenda de Xavier Vives, president de disseny=igualada.