Igualada homenatja el dibuixant Toni Raja amb una retrospectiva a la Sala Municipal d’Exposicions

La trajectòria del dibuixant igualadí Toni Raja i Enrich (1946-2014) queda concentrada a l’exposició retrospectiva que aquest divendres s’inaugura a la Sala Municipal. De molt jove, Raja i Enrich va sentir una forta vocació pel dibuix, principalment pel còmic, i al 1968 va començar a col•laborar amb diverses editorials catalanes i franceses tot fent còmics de temes tan diversos com ciències-ficció, policíac, espionatge i llibres d’història. La seva altra faceta va ser la de dissenyador per impremptes d’Igualada tot sent l’autor d’una gran quantitat d’etiquetes de productes comercials.
En l’àmbit local, a Toni Raja i Enrich, se’l por recordar pels seus dibuixos a l’àlbum de cromos Coneix Igualada o pel llibre De quan Igualada no era ciutat. També va ser l’autor dels cartells de la Festa Major dels anys 1990 i 2000, en aquest últim va caricaturitzar l’alcalde i alguns regidors de l’Ajuntament i personatges coneguts de la ciutat.
La retrospectiva dedicada a Toni Raja i Enrich s’inagura aquest divendres 27 d’octubre, a les 19.30h, i es podrà visitar fins el 12 de novembre a la Sala Municipal d’Exposicions d’Igualada, al carrer de Garcia Fossas cantonada amb la plaça de la Creu. La mostra està organitzada per Disseny=Igualada que inicia un programa per recuperar el treball de dissenyadors, grafistes i dibuixants de la ciutat.