Inauguració de la mostra d’ecodisseny

Disseny=igualada ha inaugurat l’exposició de l’última edició del Premi Catalunya d’Ecodisseny com a part del seu programa 2019. El premi el convoca cada dos anys el Departament Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb la participació de l’Agència de Residus de Catalunya. L’objectiu del premi és el reconeixement dels productes creats amb criteris de disseny sostenible que redueixen l’impacte mediambiental, des de l’extracció de la matèria primera fins el tractament dels residus finals. Aquests productes no solament tenen avantatges socioeconòmics sinó que també els fa més competitius, aporten innovació i creen llocs de treball de qualitat.

A l’exposició, presentada per Xavier Vives, president de l’associació de dissenyadors disseny=igualada, van assistir-hi la Segona Tinent d’Alcalde Marisa Vila, el regidor de Dinamització Econòmica Jordi Marcé i el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals Pere Camps. En els seus parlaments van destacar la importància que té el disseny en la innovació i especialment en l’exigència que cal posar a reduir l’impacte ecològic dels productes que consumim.

L’exposició està composta per quatre grups: productes que ja estan presents al mercat, productes que estan en fase de desenvolupament, iniciatives / polítiques o sistemes que integrin o fomentin el disseny ecològic i productes o estratègies desenvolupades per estudiants o titulats novells.

Disseny=igualada ha incorporat en el programa 2019 el desenvolupament del disseny circular que fa especial èmfasi en allargar al màxim la vida del producte i mantenir el seu valor afegit i dels materials que incorporen.

L’exposició estarà en l’espai el Celler de l’Adoberia la Bella del 28 de juny al 14 de juliol, de dimarts a dissabte de 17:00 a 20:00 h. Aquesta activitat ha rebut el suport de l’Ajuntament d’Igualada, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini del Grup Carles.

Fotografies de Sebastian Arce