Inauguració de l’esposició del dibuixant, il·lustrador i dissenyador Toni Raja (1946-2014).

El passat divendres 27, organitzada per Disseny=Igualada, es va inaugurar a La Sala Municipal d’Exposicions d’Igualada una mostra dels treballs del dibuixant, il·lustrador i dissenyador Toni Raja (1946-2014).

Un nombrós públic, tan de familiars com de professionals del sector, va assistir a l’acte al que hi van fer presència el regidor de Promoció Cultural i Comerç Pere Camps i la regidora de Govern Obert i Ensenyaments Artístics Maribel Cuadras.

Amb aquesta exposició Disseny=Igualada inicia un nou projecte en conveni amb l’Ajuntament d’Igualada i l’Arxiu Comarcal que vol recuperar el treball de tots aquells dissenyadors, grafistes i dibuixants que, durant molts anys, han aportat els seus dissenys que han prestigiat la indústria local i molta de fora.

El 2014 es va començar aquesta tasca de recuperació amb la retrospectiva de Miquel Mula i ara s’ha volgut retre homenatge a un altre d’aquests ‘clàssics’ igualadins.

Al 1968, Raja i Enrich, va començar a col·laborar amb diverses editorials catalanes i franceses tot fent còmics de temes tan diversos com ciència-ficció, policíac, espionatge i llibres d’història i va ser col·laborador de les populars “Hazañas Bélicas”. Com a dissenyador va treballar per impremtes d’Igualada sent autor d’una gran quantitat d’etiquetes de productes comercials.

En l’àmbit local se’l recorda pels seus dibuixos de caràcter històric a l’àlbum de cromos Coneix Igualada i pel llibre De quan Igualada no era ciutat.

Des de Disseny=Igualada es fa una crida a tot aquell que tingui o col·leccioni material gràfic, publicitari, catàlegs, embalatges, pòsters o de qualsevol altre tipus dissenyat a Igualada o per igualadins, i que en vulguin fer donació, que es posi en contacte amb l’associació Disseny=Igualada o amb l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.