La innovació no és una caixa negra

Els Dimarts Disruptius de l’Ateneu tanquen l’any amb la innovació tèxtil d’Anastasia Pistofidou

Dimarts Disruptius és el projecte conjunt de l’Ateneu Igualadí i Disseny=Igualada basat en un cicle mensual de trobades amb persones convidades pel seu valor humà i la seva aportació en la transformació social des de qualsevol perspectiva.

El primer convidat va ser en Manuel Delgado, antropòleg social, que ens va oferir una reflexió profunda sobre l’espai públic, afirmant que a les persones que transitem i vivim els carrers ens defineixen diferents aspectes relatius a la classe, l’edat, el gènere, l’ètnia, la “raça”… això fa que l’experiència dels espais de la ciutat no sigui en realitat democràtica. Malgrat que tenim un ideal d’ús de l’entorn molt igualitari per a tothom, tot plegat ens fa asimètrics i això s’evidencia al carrer. Tal com conclou, “l’espai públic no existeix”.

El segon convidat va ser Juli Capella, arquitecte, que amb la seva presentació “El disseny salvarà el món”, ens va mostrar com algunes innovacions en el disseny realment participen d’una revolució. Aquesta idea es troba emmarcada en la concepció que en el futur caldrà consumir menys productes, i que aquests productes hauran de poder transformar-se davant les necessitats del cicle vital d’una persona. Menys consum, menys residus, més sostenibilitat.

La tercera convidada que tancarà el darrer mes de l’any serà Anastasia Pistofidou amb la presentació “La innovació no és una caixa negra. Estratègies i experiments de la fabricació digital aplicats a la indústria tèxtil”. És una arquitecta grega especialitzada en tecnologies de fabricació digital tèxtil, directora del Laboratori de recerca FabTextile i Fabricacademy a Barcelona. Per accedir a més informació sobre Anastasia Pistofidou, els visitants anteriors i els vinents només cal consultar el web de dimartsdiruptius.cat.

L’aventura continua. La disrupció també.

Data: dimarts 3 de desembre de 2019 a les 20:00h.
Lloc: Ateneu Igualadí, carrer de Sant Pau 9, Igualada. Mapa.