L’Ecodisseny torna a Igualada

L'Ecodisseny torna a Igualada

L’exposició del Premi Catalunya dEcodisseny 2021, que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, serà a Igualada per iniciativa de l’entitat disseny=igualada i del Campus Universitari Igualada-UdL.

El Premi Catalunya dEcodisseny 2021 reconeix productes que ja són al mercat o en desenvolupament, que han estat dissenyats, fabricats o executats a Catalunya, i que integren en el seu disseny consideracions per millorar-ne el comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida.

El premi valora principalment la incorporació d’estratègies d’ecodisseny i la contribució a l’economia circular, la qualitat del disseny i la innovació. S’adreça a dissenyadors, fabricants de productes o estudiants de Catalunya.

El muntatge és minimalista i molt visual amb un clar referent al concepte de larbre de la vida i a la reutilització. L’exposició vol representar l’ús eficient i més sostenible dels recursos en el marc de leconomia circular. Els mòduls es construeixen utilitzant el mínim de material possible, es treballa amb fusta massissa –recuperada d’enderrocs dhabitatges– per solucionar els encaixos entre peces. Gràcies a un nus central metàl·lic, les branques dels arbres suneixen i es fixen a totes les altres parts.

En aquesta edició han estat seleccionades, entre altres, la proposta de l’igualadí Pep Valls per la innovació dels tubs de cartró dels rotlles de paper; la de Montserrat Díaz Romeu, alumna de l’escola de disseny La Gaspar, per la seva bossa Ribbon, i la de Bernat Riera i Gerard Soler –col·laborador de disseny=igualada– per la Bossa-motxilla Upcyclepack.

L’associació disseny=igualada i el Campus Universitari Igualada-UdL estan compromesos amb el disseny sostenible i han treballat per divulgar els Objectius pel Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i per la formació en nous plantejaments, dissenys i tecnologies. 

Lecodisseny té en compte els aspectes ambientals en tots els criteris habituals (com els de qualitat, seguretat, ergonomia, estètica, transport entre daltres), els quals suposen una font d’innovació i aporten avantatges socioeconòmics afegits per a la competitivitat de les empreses i per a la creació de llocs de treball de qualitat.

L’exposició es pot veure al Campus Universitari Igualada-UdL, Avinguda del Pla de la Massa 8, del 18 de novembre al 16 de desembre de 2021, de 8 del matí a 9 del vespre els dies feiners. Podeu consultar el catàleg aquí