L’enginy vs Covid19

MALLA

Es crea a la Conca d’Odena un col·lectiu amb l’objectiu de crear útils i treballar per resoldre les mancances en l’assistència sanitària.

Atenint-nos a les prediccions dels experts sobre el creixement d’afectats de COVID–19 en els dies vinents, i la previsible escassetat de material sanitari, disseny=igualada conjuntament amb TICAnoia ha creat el grup de treball MALLA per coordinar i gestionar les ofertes de material amb possibilitat de ser imprimible en 3D o de ser fabricats en petits tallers i amb materials disponibles dintre la zona de confinament de la Conca d’Òdena.

MALLA és una xarxa d’empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers, particulars… disposats a col·laborar, aportant coneixement i eines de fabricació en molts camps i formats diversos.

Arreu del món s’han constituït grups amb els mateixos objectius i s’han desenvolupat diverses i enginyoses alternatives de dispositius, components i elements de seguretat de baix preu i producció ràpida. Les noves tecnologies de comunicació, producció digital i la disponibilitat de sofisticats components electrònics permeten crear en poc temps primers models i prototips funcionals. Aquest material pot ser fonamental en moments d’emergència i escassetat en estat de confinament.

El col·lectiu, en contacte amb altres iniciatives similars de la resta de l’estat amb les quals comparteix models i experiències, contrasta la informació amb l’Ajuntament d’Igualada i, a través seu, amb les diverses institucions sanitàries i serveis assistencials. La comunicació constant entre l’administració permet estar atents a les necessitats de tots els agents.

Actualment s’ha posat en marxa un equip amb l’objectiu d’adaptar, segons les possibilitats locals, un dels models de respiradors desenvolupats a Barcelona i en camí de ser validat per diferents entitats. També s’ha iniciat la fabricació, amb impressores 3D, d’una primera edició de viseres de protecció. A hores d’ara (dilluns 23 de març) MALLA ja compta amb l’oferiment de 20 impressores3D dins de la zona confinada. El material produït es posarà a disposició de l’Ajuntament d’Igualada que en tindrà cura de la seva distribució.

La participació en el col·lectiu és oberta a tot aquell que es vulgui comprometre i no n’està exclosa cap especialitat, ja que no és possible preveure què es pot necessitar en els dies que venen. En aquest moment si es disposa d’una impressora 3D i es vol col·laborar pot entrar a AQUÍ i emplenar el formulari per rebre’n les instruccions.

Web de MALLA

Contacte: coordinacio@dissenyigualada.com