L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya a IDEA 2018

El proper dilluns, dia 17 a les 19h, tindrà lloc a l’Ateneu Igualadí, la tercera sessió d’IDEA (Igualada Disseny En Acció) organitzada per Disseny=Igualada amb la temàtica “Disseny i l’Indústria 4.0”. Aquesta jornada anirà a càrrec de Tomás Díez i Raúl Nieves.

Tomás Díez, urbanista i especialista en fabricació digital, és codirector de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya –IAAC–, director del Fab Lab Barcelona i director del màster “Disseny pels futurs emergents”. Díez es centrarà en el tema “Dissenyant futurs emergents” on parlarà del futur del disseny i dels escenaris als quals s’haurà d’enfrontar.

Per la seva banda Raúl Nieves, artista i dissenyador, està involucrat en nombrosos projectes d’interacció i interfícies, fabricació digital domèstica i prototipatge ràpid, tecnologia web i mòbil, i també internet de les coses. Nieves parlarà de “Disseny/art/creativitat i Indústria 4.0

L’IAAC és un centre de recerca, educació, producció i divulgació que des de fa 17 anys treballa en la revolució digital aplicada al disseny i l’arquitectura. Busca solucions reals mitjançant el mètode experimental i experiencial amb el qual busca l’aprenentatge fent i provant.

Per un altre cantó el FabLab Barcelona, del qual T. Diéz n’és director, és un dels principals laboratoris de la xarxa mundial de Fab Labs, un centre de producció i innovació a petita escala equipat amb eines i tecnologies de fabricació digital per a la producció d’objectes, prototips i electrònica.

Les xerrades són una oportunitat per conèixer el que les noves tecnologies poden fer per al disseny i des del disseny, i com és possible convertir els desitjos en prototips i les idees en accions per enfrontar molts dels problemes socials, i perseguir la millora de la qualitat de vida utilitzant la tecnologia i la fabricació digital.

 

Data: dilluns 17 de desembre de 2018.

Hora: a les 19.00.

Lloc: Ateneu Igualadí (Sala Comunicació), carrer de Sant Pau 9, Igualada (Barcelona)

Més informació: info@dissenyigualada.com