Mostra: The Index Project

En paral·lel a les taules de debat d’IDEA 2019, “El disseny amb impacte social”, i al mateix espai de l’Adoberia la Bella, d’Igualada, es podrà veure aquesta mostra que presenta la iniciativa danesa “The Index Project” i alguns dels dissenys internacionals premiats.

El disseny ens pot salvar?

Index Award Biennale celebra i posa en valor a la gent de tots els indrets, que està fent servir el disseny per resoldre problemes que són importants. La pol·lució per plàstics, la desigualtat de gènere, el subministrament de menjar, i més. Des del 2005, hem reconegut algunes de les solucions més icòniques i impactants. Des de petites eines que diagnostiquen malalties fins invents que podrien salvar els nostres ecosistemes més vulnerables.

Entre els guanyadors més notables de l’any passat s’inclouen: LifeStrawTM (2005), Tesla Roadster (2007), Kiva (2009), Hövding (2011), Raspberry Pi (2013), The Ocean CleanUp Array (2015) i Zipline (2017).

Index Award no tracta només de recolzar grans dissenys sinó celebrar la diversitat, inspirant esperança, i actuant com a catalitzador per la innovació. Cal tot tipus de disseny per crear un futur que funcioni per tothom.

Cinc categories representant la vida humana de dins a fora.

Cos: comprèn tots els dissenys que ens ajuden en la salut física i mental. Això inclou vestimenta, dispositius, apps i tots els productes i serveis relacionats amb la cura.

Llar: pensem en els productes que fan millor la vida a la llar. Aquestes solucions inclouen aparells, gadgets i mobiliari, així com nous tipus de llars i cohabitatge.

Treball: tracta de fer els nostres llocs de treball més segurs, més justos, més accessibles i sostenibles. Les solucions a aquesta categoria inclouen eines, màquines, sistemes, serveis, i més.

Jugar i aprendre: aprendre no és tan efectiu ni divertit sense el joc.Pensem en solucions com jocs, joguines, activitats culturals i materials i serveis educatius.

Comunitat: representa solucions a gran escala que tots compartim. Inclou arquitectura, infrastructures, espais públics, transport, solucions energètiques i més.

Lloc: Adoberia La Bella, carrer del Rec 21. Igualada.
Dates: dimecres 20 i dijous 21 de novembre, i dimecres 11, dijous 12 i divendres 13 de desembre de 2019
Horari: de 18:00 a 20:00h.