Nada Tozija, de TransfoLAB BCN, als Dimarts/Disruptius

Nada Tozija serà la conferenciant de la próxima sessió dels Dimarts/Disruptius, un cicle de debats organitzats per disseny=igualada i l’Ateneu Igualadí.

Nada és partner/architecture i cofundadora del TransfoLAB BCN, un centre dedicat als professionals creatius de Barcelona centrat en el disseny, la innovació, la producció i l’experimentació amb els residus, l’economia circular i la sostenibilitat mediambiental. És arquitecta de vocació, té estudis de màster en Negocis i comerç Internacionals a la Universitat d’Orleans, França, i un màster en el Programa d’Estudis Independents del MACBA-UAB. La seva experiència internacional s’estén des de estades curtes a Tunísia, Brasil i Gal·les, projectes de desenvolupament urbà als EUA, disseny de viles a Mallorca o projectes d’edificació i interiorisme a Macedònia.

Després de l’experiència en pràctiques contemporànies de disseny i producció, i amb la intenció de desenvolupar un enfoc més respectuós amb el medi ambient, es va interessar pel disseny sostenible i ecològic, l’economia circular i la transformació/reutilització d’objectes i materials, a la vegada combinats amb la fabricació. Els seus interessos es van traslladar a la creació de Transfodesign, un estudi de disseny i fabricació enfocat a l’economia circular, i posteriorment, a la fundació del TransfoLAB BCN, el primer centre de recerca sobre els residus.

En paraules de Nada Tozija, estem vivint una època en què el canvi climàtic i el problema amb els residus és cada vegada més evident. Per altra banda, estem vivint un canvi de paradigma, que s’enfoca a rebre un servei cada vegada  més personalitzat, s’aposta per una fabricació o per una venda de productes locals i sostenibles. Des de TransfoLAB BCN es proposa investigar diferents propostes per tal d’unir la sostenibilitat amb la fabricació i el disseny.

Una nova disrupció està servida, aquesta vegada en format virtual. Com sempre, tens més informació al web dimartsdiruptius.cat.

Data: dimarts 10 de novembre de 2020, a les 20:00h. Lloc: enllaç a la plataforma Jitzi

Amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada