S’ha celebrat el taller “I ara què?”

El passat divendres dia 12, l’associació disseny=igualada va dur a terme, per segon any consecutiu, la jornada ‘I ara què?’ al Local del barri de Xauxa. Igualada.

La jornada està destinada a aquells joves que han acabat els estudis d’alguna branca del disseny, il·lustració o arts plàstiques i es disposen a entrar al món laboral.

Als assistents se’ls va oferir un seguit de xerrades i tallers destinats a resoldre dubtes i superar pors. Sebastià Carles, del Grup Carles, va parlar de les diferents formes jurídiques i va fer diverses recomanacions en àmbits com ara l’econòmic (el primer encàrrec i la primera factura), la fiscalitat al sector del disseny, l’adscripció a la Seguretat Social, etc. La coach i formadora Roser Claramunt va aportar eines d’empoderament per enfrontar les incerteses laborals.

Dos exalumnes de l’escola “la Gaspar”, Sílvia Gonzàlez, experta en màrqueting digital, empresària de Creaplanner i professora a diverses universitats, i Adrián Haro, recentment graduat, autor del cartell de la Festa Major d’Igualada 2018 i del cartell del mateix taller “I ara què?”, van explicar la seva experiència en deixar l’escola, i com es van enfrontar als dubtes i dificultats.

Els assistents van poder dinar al mateix local on, en un ambient distès, van compartir experiències. Les últimes intervencions van ser a càrrec de Mariona Sardà, advocada especialista en drets d’autor (propietat intel·lectual), i Mònica López, advocada especialista en propietat industrial i disseny. Ambdues van resoldre molts dubtes dels assistents.

En acabar el grup es traslladà a l’Adoberia Bella, on Mireia Padros, de l’Agencia de Residus de Catalunya, va fer una detallada explicació del Premi Catalunya d’Ecodisseny exposat en el local.

El taller “I ara què?” ha comptat amb el patrocini del Grup Carles, i el suport de l’Ajuntament d’Igualada i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.