Una setmana del Projecte MALLA

Projecte MALLA

Igualada, divendres 3 d’abril.- En tan sols una setmana, el Projecte Malla ha estat capaç de crear i distribuir 337 elements de protecció per ajudar al sistema sanitari de la Conca d’Òdena en la lluita contra la COVID-19. El projecte ha elaborat 30 respiradors que estan a la espera d’homologació i ha aconseguit recaptar 5.896€ de donacions privades, el que permetrà continuar amb aquest projecte en les properes setmanes.

En total, el Projecte Malla ha elaborat en la primera setmana de funcionament 295 viseres de protecció facial i 42 obreportes que s’han repartit entre una desena de centres i institucions. En concret, el material s’ha entregat a les següents entitats: Àuria Grup, la Creu Roja, l’Asil d’Igualada l’Hospital d’Igualada, la Residència Igualada, la Fundació Sanitària Sant Josep, el Consorci Sociosanitari d’Igualada, l’Ajuntament d’Òdena, al Transport Sanitari d’Igualada i la Farmàcia Cristina Casas. A més, s’han elaborat 30 respiradors que estan a la espera d’homologació oficial.

Aquestes xifres s’aniran ampliant en els propers dies, ja que les impressores 3D continuen treballant per a la fabricació de més elements de protecció.

La campanya de recollida de donacions també funciona a ple rendiment. Des del divendres 27 de març, dia de posada en funcionament del sistema de donacions, i fins el dimecres 1 es van recaptar 5.896€ de més d’un centenar de donants. El col·lectiu vol agrair totes les aportacions rebudes fins dimecres i les que s’han continuat fent durant aquesta setmana.

Les donacions es poden realitzar al portal al web del Projecte Malla gràcies al portal de col·laboració social comunitària Kunectors: https://www.espaimalla.cat/donacions/

Els diners ingressats s’han fet servir per comprar el material necessari per a la producció dels diferents elements de protecció i del respiradors, com ara bobines filament, adhesius, així com també sufgragar els serveis de transport associats.

Val a dir que el col·lectiu també ha rebut en forma de donació centenars de materials de producció, com ara ulleres, brides, material per a imprimir, gomes, etc. Al web del Projecte Malla es poden trobar totes les empreses que han col·laborat fins ara en aquesta inicitativa. El grup vol agrair les nombroses donacions de material que han anat rebent aquests dies de diverses entitats, empreses i particulars.

El Projecte Malla és una iniciativa és una xarxa d’empreses, estudis de disseny i professionals de diversos sectors (enginyers, informàtics, makers, entre d’altres) que treballa en xarxa per ajudar al sistema sanitari en la lluita contra la COVID-19. En total hi ha més de 97 persones implicades en el Projecte Malla, entre l’entrega de material, la fabricació dels diferents elements i el repartiment dels mateixos als diversos centres.

Aquest projecte té la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Vilanova del Camí, l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i l’Ajuntament d’Òdena.

Més informació: web de MALLA

Contacte: coordinacio@dissenyigualada.com