Vota Disseny, Vota Cultura Visual!

L’exposició “Disseny Contemporani a l’Anoia 2022” és la proposta que disseny=igualada presenta a la convocatòria de projectes per a Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022. Fins a l’11 de juliol pots votar aquesta iniciativa a aquest enllaç.

Es tracta de materialitzar i presentar a les sales de Museu de la Pell d’Igualada  la mostra online que, des de fa uns mesos, presentem des d’aquesta pàgina web. ”Disseny contemporani a l’Anoia IDEA2022” serà l’exposició  més àmplia i inclusiva que s’ha fet mai del disseny local. De la mateixa manera, serà una mostra reveladora del talent creatiu de la ciutat, de l’Anoia i de la Catalunya central. Posarà en relleu la capacitat renovadora del disseny i la seva influència en el teixit cultural local i més enllà. Desvetllarà els préstecs que intercanvia el disseny amb l’art, la fotografia, el cinema, l’arquitectura i la cultura visual en general. Serà una mostra dels treballs i projectes tant dels estudis veterans i consolidats com els més joves i emergents. Inclourà tots els camps del disseny: gràfic, de producte o industrial, d’interiors i exteriors, digital, il·lustració i d’indumentària. Farà visible la importància del disseny.

 

De les arts gràfiques a les TICs

Igualada i comarca han estat des de molt temps conegudes per la seva activitat en disseny; no obstant això, no tothom coneix els treballs que s’hi fan. La important indústria de les arts gràfiques i del packaging ha impulsat els serveis de disseny gràfic, la fotografia i la publicitat amb un alt nivell creatiu i exigència estètica. Malgrat que el teixit industrial de l’Anoia ha canviat, la seva capacitat creativa no s’ha perdut. No solament en el disseny gràfic i publicitari sinó també en el disseny de producte, d’interiors i, últimament, s’ha vist esperonat per la irrupció de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TICs). Tots aquests vessants del disseny han crescut en nombre i qualitat; una qualitat en què hi ha jugat un paper important, els últims anys, l’escola d’art i disseny La Gaspar reconeguda, cada vegada més, per la seva excel·lència.

Disseny compromès socialment

El disseny mai s’ha desentès de la responsabilitat social vers l’usuari, per això, i solidàriament a l’actual situació de crisi ambiental i econòmica, ha d’assumir com a propis els Objectius pel Desenvolupament Sostenible –ODS– proposats per les Nacions Unides. Aprofitarem  aquesta exposició, i més concretament el seu apartat “Social”, per posar de manifest aquesta preocupació mostrant com el disseny pot contribuir a salvar i millorar el món.

Relació d’autores/autors, estudis i agències participants

Amorfa, Àrea, Aureli Sendra, Burzon*Comenge, Codi (Carmina Orgué), David Dàmaso, Eduard Graell, Emma González, Enzila Gràfica, Espai Gràfic, Estudi Ribaudí, Evvo Retail, Formigues.com, Foxy, Gemma Tort / Torreta, Imagina-t’ho, Instint, Intimum Estudi & Shop, Jaume Enrich, Judith Gràcia Mont, Lablanca, LaGaspar, Escola d’Art i Disseny d’Igualada, Laus Studio, Lluis Soriano, Lubochka, Marta Viscarro, Mireia Sala, Nil Morist, NYTT Studio, Quartada Estudi, Patricia Picon, Raquel Camacho, REFEM, Ricard Vila/Studio, Roger Vallès i Balcells, Rotia Design, Sara Ivorra, Sílvia Puig, Xavier Gabriel Puiggros, Xavi Mula, 99% Espais i d’altres que s’aniran afegint.

Vota Disseny, vota Cultura Visual!

Igualada, 1 de juliol de 2021