Xavier Vives presideix una junta renovada

El passat divendres 28 de setembre es van celebrar eleccions a la Junta Directiva de disseny=igualada, l’associació professional que aplega els dissenyadors a l’Anoia.

Xavier Vives, que encapçalava l’única candidatura presentada, presidirà una junta molt renovada, amb la dissenyadora d’interiors Marta Viscarro a la vicepresidència, Xavier Méndez a la secretaria i Jaume Enrich a finances. Les vocalies estaran ocupades per Carmina Orgué (disseny d’interiors), Josep Maria Cuadras i Josep Maria Rosich (Fons Gràfic), Patricia Carreño (relacions amb els associats i amb l’Escola la Gaspar) i Nil Morist i Xavier Mula (Gràfica Activa).

Els fundadors i anteriors membres de la Junta, Pep Valls i Lluís Jubert, seguiran vinculats com a socis de base i membres d’un futur consell format per prestigiosos professionals, experts i historiadors del disseny.

A la votació hi varen participar trenta associats (50% del cens) i la candidatura va recollir tots els vots favorables i una abstenció.

Els principals punts del programa electoral presentat per Xavier Vives són:

A Disseny = Igualada entenem el disseny com un procés, amb una metodologia, destinat a resoldre problemes i a canviar situacions existents per altres de preferides. El disseny té com a centre a la persona, usuària i protagonista de l’entorn físic, psicològic i cultural. El disseny ha de treballar per la diversitat, és un agent actiu d’influència en el medi ambient i els seus valors estètics són part important de la cultura i de la realització personal.

Disseny = Igualada va néixer com una associació de professionals per potenciar i promoure el disseny i la innovació a la ciutat d’Igualada, i apostant pel disseny com a element de posicionament diferencial en l’àmbit econòmic. Vol ser la casa comuna del disseny, de la ciutat, comarca i amb vocació per obrir-se a la Catalunya Central; i acollir a tots aquells que comparteixen els seus valors i entenen el disseny de la mateixa manera.